CE PRESUPUNE PROCEDURA DE EXECUTARE SILITA

Executarea silita se solicita de catre creditor si presupune punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii care trebuie sa cuprinda dispozitii care sa se poata aduce la indeplinire prin executare silita.

Executarea silita se efectueaza prin modalitatile solicitate de creditor, avand dreptul sa solicite executorului judecatoresc sa recurga simultan sau succesiv la toate modalitatile de executare pe care legea le permite, pana la realizarea drepturilor sale inscrise in titlul executoriu si recuperarea cheltuielilor de executare.

Creanta solicitata pentru a fi recuparata trebuie sa fie certa, lichida si exigibila.

 

Principalii pasi in procedura de executare silita:

 

 1. Achitati o taxa judiciara de timbru in valoare de 20 RON si trimiteti sau predati personal cererea de executare silita si titlul executoriu sau actul de creanta in original la biroul executorului judecatoresc.
 2. Imediat ce va primi cererea, executorul judecatoresc va inregistra dosarul de executare, exceptand cazurile in care exista motive pentru a refuza procedura. Executorul judecatoresc va solicita Incuviintarea executarii la instanta de executare.
 3. Debitorul dumneavoastra va fi instiintat si somat sa isi indeplineasca obligatiile de plata pentru a evita continuarea executarii. De obicei, termenul de plata este de 15 zile. Debitorul are dreptul de a face contestatie la executare.
 4. Daca debitorul nu efectueaza plata si nu formuleaza contestatia la executare pana la expirarea termenului, executorul judecatoresc va demara procedura de executare silita propriu-zisa.

Competenta materiala

 • Poprire sume de bani din conturi bancare;
 • Poprirea veniturilor realizate;
 • Poprirea sumelor de bani datorate de tert;
 • Poprire, sechestrare si valorificare bunuri mobile incorporale urmaribile (de ex: actiuni, parti sociale, etc.);
 • Valorificarea bunurilor mobile;

Valorificarea bunurilor imobile.

 • Predarea silita de bunuri mobile;
 • Predare silita de bunuri imobile, inclusiv evacuari;
 • Executarea silita a obligatiei de a face ori a nu face ceva;
 • Executarea silita a hotaririlor judecatoresti privitoare la minori (stabilirea locuintei minorului, exercitarea dreptului de a avea legaturi personale cu minorul, inapoierea minorului de la persoana care il retine fara drept, darea in plasament, etc.)

La cererea clientului, biroul nostru comunica notificarile si actele de procedura la orice adresa solicitata din Bucuresti, din intreaga tara, inclusiv in afara tarii, cu confirmare de primire reprezentand dovada certa a actelor comunicate.

 • sechestru asigurator;
 • poprirea asiguratorie;
 • sechestrul judiciar,

si reprezinta indisponibilizarea:

 • Bunurilor mobile;
 • Bunurilor imobile;
 • Sumelor de bani;
 • Titlurilor de valoare;
 • Bunurilor mobile incorporale datorate debitorului de catre tert,

scopul final fiind indestularea creditorului prin valorificarea acestora la data obtinerii de catre creditor a unui titlu executoriu.

La solicitarea persoanei interesate, executorul judecatoresc poate sa constate de urgenta o anumita stare de fapt care ar putea sa inceteze sau sa se schimbe.

Constatarea se poate face doar cu acordul partii adverse.

In cazul in care nu se poate obtine acordul partii adverse, petentul se va adresa instantei de judecata pentru obtinerea unei incheieri de incuviintare in baza careia executorul judecatoresc va efectua constatarea starii de fapt.

In cazul in care partajul nu se poate realiza prin:

 • impartirea in natura a bunului;
 • atribuirea in natura catre un coproprietar, intrucat niciunul dintre coproprietari nu a solicitat atribuirea bunului.

Instanta de judecata hotaraste printr-o incheiere executorie ca bunul sa fie vandut la licitatie publica de catre executorul judecatoresc. In urma vanzarii la licitatie, contravaloarea sumei de bani obtinuta prin vanzare se va distribui coproprietarilor.

In cazul in care debitorul are ceva de dat, iar creditorul refuza primirea.

Prin intermediul executorului judecatoresc, debitorul comunica o somatie creditorului in care il invita sa primeasca prestatia datorata la locul, data, ora indicata.

In situatia in care oferta reala de plata nu este acceptata de catre creditor, executorul judecatoresc va incheia un proces-verbal si va proceda la comunicarea unei noi somatii in care se vor indica locul, ziua, ora, la care suma de bani sau bunul oferit se va depune.

Dupa consemnarea sumei sau a bunului la o unitate specializata, recipisa se depune la executorul judecatoresc ce a transmis somatia, debitorul fiind eliberat de obligatiile fata de credito

Biroul nostru ofera consultanta juridica pentru demararea executarii si pe tot parcursul executarii silite.

Biroul nostru de executori judecatoresti efectueaza orice acte si operatiuni prevazute de lege in competenta executorului judecatoresc, de ex.:

 • Executorul judecatoresc aplica data certa pentru ziua in care au fost prezentate inscrisurile sub semnatura privata pentru a deveni opozabile tertilor;
 • Mediere acordata partilor pentru prevenirea unor noi litigii.

Competenta teritoriala

Biroul nostru de executori judecatoresti are competenta sa execute silit in circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti care acopera:

Alba Arad Argeș Bacău Bihor Bistrița-Năsăud Botoșani Brașov Brăila București Buzău Caraș-Severin Călărași Cluj Constanța Covasna Dâmbovița Dolj Galați Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomița Iași Ilfov Maramureș Mehedinți Mureș Neamț Olt Prahova Satu Mare Sălaj Sibiu Suceava Teleorman Timiș Tulcea Vaslui Vâlcea Vrancea

Municipiul Bucuresti

Judecatoria Sector 1                  
Judecatoria Sector 2               

Judecatoria Sector 3
Judecatoria Sector 4
Judecatoria Sector 5
Judecatoria Sector 6

Judet Teleorman

Judecatoria Alexandria

Judecatoria Rosiori de Vede

Judecatoria Videle

Judecatoria Turnu Magurele

Judecatoria zimnicea

Judet Ialomita

Judecatoria Slobozia              Judecatoria Fetesti
Judecatoria Urziceni

Judet Calarasi

Judecatoria Calarasi

Judecatoria Oltenita

Judecatoria Lehliu-Gara

Judet Giurgiu

Judecatoria Giurgiu

Judecatoria Bolintin-Vale

Judet Ilfov

Judecatoria Buftea

Judecatoria Cornetu

Biroul nostru de executori judecatoresti are competenta nationala pentru:

 • Debitorii cu domiciliul sau sediul in circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti, indiferent de modalitatea de executare silita;
 • Notificarea actelor judiciare si extrajudiciare;
 • Comunicarea actelor de procedura;
 • Recuperare pe cale amiabila a oricarei creante.

 

Va asteptam la biroul nostru pentru servicii de executare silita prin:

 • Urmarirea silita a bunurilor mobile, imobile si prin poprire pentru cazul in care domiciliul sau sediul debitorului este in circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti – biroul nostru are competenta nationala;
 • Executarea silita a obligatiilor de a face si de a nu face – biroul nostru are competenta doar in circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti;
 • Urmarirea silita a bunurilor imobile ce se gasesc in circumscriptia mai multor curti de apel, dar cel putin unul sa fie in circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti – biroul nostru are competenta sa urmareasca toate bunurile;
 • Poprire – cazul in care domiciliul sau sediul debitorului este in circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti, biroul nostru are competenta nationala.

 

Executor Judecatoresc – Andrei Ionel

Executor Judecatoresc – Dragulanescu Natalia

Scroll to Top